2013. február 21., csütörtök

Újabb csináldmagad' praktikák Milánéktól!

Minden nap tanul az ember" - szokták mondani. Hát én ezen a hétvégén is tanultam valami újat, és talán már nem is olyan meglepő, ismét Ágitól.



Nem tudom, nektek megfordult-e már a fejetekben, mire lehet használni a háztartásban felhalmozódó hulladékot. Nálunk az üzletben sok vendég kérdezi, mire használjuk azt a sok hajat, amit levágunk, amire a reflex válasz: semmire! Az megy a szemétbe, de érdekességképp elárulom, hogy az emberi hajat sokszor használják a vadállatok távoltartására, pl. baromfiudvarok környékén. Emellett hallottam azt is, hogy harisnyába töltve alkalmas lehet a víz felszínéről összegyűjteni a szennyeződést - mondjuk olajat - bár kétlem, hogy ezt használnák egy-egy tankhajó sérülésekor, de végül is logikusan hangzik. Visszatérve az újrahasznosításhoz, Ági már régóta ígéri nekem, hogy átradírozza a bőrömet kávézaccal és most hétvégén jött el az idő, hogy nem merült feledésbe. Gyerekek, az valami fantasztikus érzes! Komolyan! Ha még nem próbáltátok, feltétlen pótóljátok. A recept nagyon egyszerű: kávézacc, tusfürdő, víz. Száraz bőrűeknek tusfürdő helyett olivaolaj a tuti recept (nekem ez jobban tetszett).
Ezt továbbgondolva eszembe jutott, hogy az üzletbe is szoktuk alkalmanként a vendégek fejbőrét radírozni, kipróbálom magamon is. Mindenféle szempontból előnyösnek tartom: a koffeinnek és a masszírozásnak köszönhetően serkenti a vérkerigést, ezáltal a fejbőr és a hajhagymák tápanyagellátását, valamint megszabadulunk a - fejbőrön amúgy is - nehézkesen eltávolítható elhalt hámrétegtől. Természetesen ezesetben mindenképp megfelelő samponnal érdemes kipróbálni, ugyanis az olajat nehéz lesz kimosni a hajból, a hagyományos bolti samponok meg túlságosan kiszárítják a fejbőrt. Meglepő módon egész könnyű volt kiöblíteni a kávézaccot, de inkabb legyetek alaposabbak a szokottnál. Ideje foglalkozni a fejbőrünkkel is, nem?! Elvégre szép hajat csak egészséges fejbőrtől várhatunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése