2012. november 18., vasárnap



A vörös nem mindig tüzes


A vörös hajat általában a tüzes jelzővel szokták párhuzamba hozni. De van, hogy a viselője annyira mellé nyúl, hogy még az "egész jó" jelzőt is nehezen adnánk neki. Ha vörös hajat szeretnél mindenképpen fodrásszal csináltasd, mégpedig jó fodrásszal. Egy rosszul, esetleg otthon festett piros-vörös nem csak hogy csúnya, de a hajat is jobban igénybe veszi. A minőségi festék ugyanúgy ahogy egy szőkénél, egy vörösnél is elengedhetetlen. Persze ez nem azt jelenti, hogy a barnát ajánlatos otthon elkészíteni magunknak, de egy barna alaphajnál nem kell annyira aggódnunk a végeredményért, főleg ha csak élénkíteni, csillogóbbá tenni akarjuk hajunkat a festékkel.


Marcia Cross, azaz Bree az első a sztárok közül, aki eszünkbe jut, ha a természetes vörös hajról beszélünk. Hűvös, fehér bőréhez nagyon jól passzol a vörös haj, ami így egy egészen bizsergető külsőt keretez neki. Ezt a fajta vöröset is szépen ki lehet keverni, hiszen egészen világos barna átmenetet is kaphat. Egy kis hajfénnyel felturbózva nagyon elbűvölő.




A Szex és New York Miranda-ja is megpróbálkozott egy erősebb vörössel. Ami végül is nem rossz, de a későbbiekben finomított árnyalata, ami szőkés-barnába csap át halványan sokkal jobban állt neki. De ez sem rossz!









Rihanna egyik napról a másikra, egy éles váltással vörös lett. Mondjuk inkább piros. És: jól áll neki. Vagány és szexis. Röviden és hosszan is hordta (éljenek a hajhosszabbítások?). Aki ilyen vöröset szeretne ne csak a "bőri" szempontokat vegye figyelembe. Egy ilyen vörös-piros hajat viselni is tudni kell. Rihanna pedig ebben kiváló, hiszen mióta már nem az S.O.S című slágerének klipjében megismert hosszú barna hajú átlagos tinédzser, a stílusa igen kiemelkedő. Viseld ezt a hajat, ha tükrözi egyéniséged és az öltözködésben is az erősebb, feltűnőbb vonalakat kedveled. (Viszont megjegyezném, hogy ez a szín nem csak a vad ruhákkal jó, hiszen finomabb darabokkal is megállja a helyét.)







Rossz példákat is hoztam Nektek. Természetesen nem ítélem el azokat, akik ilyen színekben pompáznak, de ha igazán jól akarunk kinézni elkerüljük a hasonló árnyalatokat. Hiszen az első megítélések között szerepel a haj. Ügyeljünk erre, mégpedig ápolt hajjal! Egy rosszul ápolt, sokat (nem minőségi termékekkel) festett haj egyből feltűnik másokon.

1. kép


2. kép


A fekete szín a vörössel (1. kép) régen talán divat volt, de akkor sem mondtam volna stílusosnak. Egy-két esetben láthatjuk hajbemutatókon a két szín kombinálását, de a show és a kontraszt, a vágási technika kiemeléseként. Egy nem profi festék és nem jó fodrász által választott otthoni festék felrakása "olcsó" hatást kelt. Persze ezzel nem azt mondom, hogy feltétlenül tetemesebbe összeget kell rákölteni a hajunkra, de tudjuk: olcsó húsnak... Akár a boltban vásárolt sonka esetében is, a festék esetében is találunk olcsót, kicsit drágább, de jó árban levőt és nagyon drágát is. De minden esetben konzultáljunk a fodrászunkkal! A 2. képen látott hajszín is egy tipikus drogériában kapható festékből lett kikeverve. Itt-ott sötétebb, néhol világosabb, amivel nem is lenne baj, hiszen az átmenetek idén trendik, de nem ebben a színben.

Igazából ha össze akarnánk foglalni azt, ami a legfontosabb az az, hogy a kockázatokról és mellékhatásokról kérdezd meg fodrászod! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése