2012. november 19., hétfő




Hajpolitika 


Ahogy a politikában is, a frizurák esetében is van, kell, hogy legyen jobb vagy bal. Senki nincsen soha középen, valahova mindig ha kicsivel is, de jobban húzunk. A választék esetében is legyen így!



A választék, hogy kinek hol van persze sokban függ a forgóktól. A forgóink velünk születnek, s irányukkal ellentétesen igen nehéz beállítani egy-egy frizurát. Viszont ha sokszor szárítjuk ugyanúgy a hajunkat, valamennyit engedni fog az ellenállásából. Ha egy jó hajszárító és egy jó fésű, körkefe segítségével formázzuk a hajunkat, esetleg elalvás előtt még csattal (ami nem annyira "töri" meg a hajat) eltűzzük, érhetünk el jó eredményeket. De egy jó fodrász által levágott forma is segíti azt, hogy a későbbiekben, hogy essen a haj.
A középválasztékkal egyetlen egy bajom van: úgy néz ki a legtöbbször, mint egy régi festményen lévő, teltebb, meztelen nő frizurája.























Egyébként nem feltétlenül lenne rossz, de nekem mégis olyan, szóval az az első benyomásom, mintha egy baltával fejbe vágták volna őket. De tényleg, a könyv közepe ennyire szabályos!


Ennél rosszabb ha megpróbáljuk kicsit kicsicsázni:



Ez a marcellahullám finomságától való megfosztása. Lehet, hogy bemutatóra készült, de a középválasztékhoz ne tegyünk homlokra tapadó hullámokat. 
Ha csak így tud állni a hajunk, a forgóink miatt, akkor egy annyit megtehetünk, hogy csak néhány milliméternyire is, de pár szállal valamelyik irányba elvisszük. Nem vágja szét az arcunkat annyira egy oldalasabb választék, mint egy közép. Ráadásul, ha szélesebb az állunk, de hosszú a hajunk és középválasztékot is "használunk" az arcunknak könnyen csepp- vagy mandulaformája lehet.




Ami miatt még olykor veszélyes ez a középen elválasztott hajviselet az az, hogy könnyen paróka hatást kelthet...



...főleg ha így fel van turbózva oldalt és hátul.


Ezért szerencsésebb, ha csak egy kicsivel is de arrébb tesszük, nem sokkal. Például csak addig, hogy ne az orrunk vonalában legyen, hanem ott, ahol a szemöldökünk kezdődik.


És itt már a hullámokkal is finomíthatunk a megjelenésen.
Persze ez mind szubjektív és nem sok ember van, akinek a baltás dolog jut eszébe vagy a szigor az egyenes, középen elválasztott, kicsit lenyaltabb hajakról. De mindenesetre váltogatni és változatosabbnak lenni soha sem árt! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése