2012. november 27., kedd


Szombat esti haj

A szombat este egy új ihletet adott. Egy hévízi összeröffenésen voltunk, ami egy vacsorával kezdődött, később pedig egy helyi bulihelyen táncoltuk ki magunkból az alkoholt. Bár foghatnám az alkoholra, s a szememre azt, hogy káprázott a helyiség...

A nem mindennapi látványt nem a ruhák csicsássága vagy a smink tette, hanem a nők haja. Ebből fakadóan tehát arra gondoltam leírok pár tippet a buli-hajakról, s Milán véleményét is kikértem, mint fodrász, s mint férfi is. Persze millió blog és cikk és top10bulifrizura-tipp szól a party-hajakról, de azért egy-két "EzOK", "EzNEMOK" tipp úgy látszik még elfér.

Az alapoknál kezdve; szeretett hairdresserünk azt mondja, heti 2-3 alkalom mosás az egészséges. (Nos, akkor én már itt elvéreztem....) "Ha gyakrabban érzed szükségét, nyerj 1-2 napot a refresh dust-tal. Az eddigi legjobb termék, hogy pillanatok alatt felfrissítsd a hajad!" [Hamarosan a termékek fül alatt!]


Ha hajkölteményt szeretnénk varázsolni a bulira, akkor se essünk túlzásba, kivéve ha hollywoodi parti-meghívónk van. Egy lazábban feltűzött haj, egy egyszerű konty sokkal nőiesebb, mint egy feszes bálkirálynő haj, amit telefújtunk lakkal és még esetleg virágos díszítést is kapott. Ne...


Persze ez egy esküvői haj, de szerintem sokan találkoztunk már hasonlóakkal a bulikban is. Tincsesen hullámosított és agyon van lakkozva. A férfiak sem szeretik!
"Rossz ránézni azokra a frizurákra, amiken annyi hajlakk van, hogy ha beletúrok, megakad a kezem..."
A másik, ami főleg régen volt divat, de manapság is találkozhatunk vele az a kreppelt frizura. Tud persze egészen szép is lenni, de ritkán és ha fodrász csinálja. Én olyan kreppelt hajjal, ami otthon készült és szép még nem találkoztam... (Küldhettek emailcímre, ha valakinek sikerült!) Hiszen ehhez a hajhoz szépen ápolt haj kell és egyenletesség, amit a fodrászok persze könnyedén megcsinálnak, de inkább bemutatókra, alkalmakra.

Do not...


Bemutatón a krepp igazán látványos!

"A hétvégi bulikban inkább a laza, könnyen elkészíthető frizurákat ajánlom. Férfiként és fodrászként is azokat a frizurákat díjazom, amikkel "nem túl sokat" foglalkoztak. Egy kis fantáziával nagyon egyszerűen mutatós hajakat tudtok magatoknak is otthon csinálni. Persze ehhez elengedhetetlen egy jól levágott, ápolt haj!"
A legjobb hajakat a nem "túl használt" hajakból lehet csinálni. Persze a frissen mosott is jó, de ahhoz több formázó kell, mert csúszik. Ha hajlakkot használsz csak a rugalmas tartást adót! Ne a betonkemény, ragadósat! Ha pedig tincseket szeretnél, vagy választékot fixálni akkor használj waxot vagy dusht it-ot, ami volument és texturát ad! [Hamarosan a termékek fül alatt!]   És hát persze 1-2 csattot! 



A mi kedvenceink:


Milán ajánlata!

Feltűzött
Copfos



Fonatok




A homlokpánt még mindig "EzOK"!


A mai tanulság tehát: az egyszerűség = nagyszerűség! (Micsoda közhely...)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése