2013. január 15., kedd


 Felnyírva, lenyírva, s ha anyu meglát kinyírva


"-Kislányom mi történt a fejeddel? Beütötted? Össze kellett varrni? Miért nem telefonáltatok? Hát mi történt? -kérdezi mamám sipítozva anyut, miközben vesszük le a cipőt az előszobában. 
-Hagyjad anyu! Kutya baja! Ez most csak egy új hajtrend!
-Istenem, hogy mik vannak..."

Személy szerint azt gondoltam, hogy a felnyírt hajak "menősége" a tavalyi nyár végével szintén elmúlt. Jött egy divathullám és el is ment, akárcsak a lányok trottyos gatyája 2010-ben, vagy a kívül szőrös csizmák. De nem. Sőt, most lett igazán csak izgalmas ez a hajviselet!
De a hittel, hogy ennek a korszaknak vége nem voltam egyedül, hiszen mikor Avril Lavigne felnyíratta a haját tavaly év végén rengeted kommentelő reakciója lekezelő volt: "A trend után kullog." "Le van maradva." Satöbbi. Viszont ezzel a nézettel már nem értek egyet, főleg nem hajviselet szempontjából. Miért ne lehetne valakinek akár egy évre rá olyan haja, amit akkor a közvélemény már kőkorszakinak tart? Egy haj akkor jó, ha kifejezi a viselője stílusát. Legyen az bubi, kleopátra, dauerolt, tupírozott, vagy éppen felnyírt, ha a viselőjét magabiztossá teszi, ám legyen. Avrilhez pedig abszolút illik ez a vagány haj!

                                              

Persze tehetünk különbséget felnyírt és felnyírt között is. Hiszen vannak, akik teljesen kopaszra, "borostásra" nyíratják fel, de vannak olyanok is, akik "rövidhajas" szintig. Amellett, hogy kifejezze a stílusunkat fontos, hogy magához a fejünk formájához és legfőképp arcunkhoz menjen. Mindenképp fodrásszal vágassuk, ne otthon essünk neki borotvával, vagy a barátunk hajvágójával. (Esetleg fodrászszalonban magunknak Britney-módra.)


Vélemények a felnyírt frizuráról:


"Azok a lányok, akiknek fiúsabb hajuk van, vagy legalábbis rövid, nekik szerintem kifejezetten jól áll hajszíntől függetlenül. De, ha a hajuk a másik oldalon göndör az már nekem nem tetszik. A másik, hogy csak az egyik oldal legyen felnyírva, ha körbe vagy két oldalt van, az már nem jön be. Hosszú hajnál szőkében, vagy feketében a legjobb! Persze biztos van kivétel, de általánosságban így gondolom." (Roli, 21)

"Hát a kényszermunkatáborok óta tudjuk, hogy ez nem mindenkinek áll jól, a nőknek meg aztán kiváltképp nem. Hogy miért jó az, ha borosta van a hajuk helyén és úgy néznek ki, mint akik agyműtéten estek át, vagy épp az elektromos székre várnak nem tudom. De szerintem fura. A nőnek nőies haja legyen, akármilyen stílust is képvisel." (Zsolt, 21)

"Először egy-két videoklipben –pl.: Rihanna- láttam ezeket a felborotvált fazonokat, majd aztán lassan a suliban is észrevettem pár csajon. Elsőre kicsit furának tűnt, elég extrém viselet. Viszont most már úgy gondolom, hogy sok bátor, menő, extravagáns csajnak nagyon jól áll. Én mondjuk nem örülnék, ha a barátnőmnek ilyen haja lenne, hisz nekem nem igazán tetszik, de ha jól érezné magát ezzel a hajjal és passzolna a stílusához, öltözködéséhez akkor elviselném."  (Lázár, 21)



"A nyáron pont ilyen frizurájú lánnyal szerettem volna megismerkedni, de végül nem jött össze. De belegondolva, nem is szeretném, ha a barátnőmnek ilyen hajviselete lenne." (Gábor, 28)


"Barnie Stinson elmélkedése ilyenkor a leghelyénvalóbb! Miszerint: ha annyira őrült egy nő, hogy felborotválja a haját, ami lényegében elcsúfítja azt, és egy divatmajom lázadóvá teszi őt, akkor ellensúlyozni kell, mégpedig szexisséggel! Például megcsináltatja a mellét, vagy eleve bődületesen csinosnak kell lennie. Akkor nincs baj! Bár túlzásba nem szabad esni! Az egyensúly megőrzése nagyon fontos!" (Tibor, 27)




"Van olyan, akinek a stílusához nagyon passzol és valami szexisség is van benne, viszont van, akinek kifejezetten rosszul áll és erőlteti továbbra is. Barátnőmön nem viselném el, nem szeretném, de máson oké. Akinek nem ez a stílusa és nem vonzó egy ilyen vagány hajhoz, nem hiszem, hogy ettől az lenne." (Attila, 21)


Az egyik barátnőmnek fel van nyírva. Neki jól áll, bár már kicsit unja. Mindenesetre meg kell gondolni, mert elég sok időbe telik mire visszanő. Nekem másokon tetszik, viszont magamnak soha nem csináltatnám meg. (Lilla, 21)


"Nagyon vagány tud lenni fiúknál, ha jól beállítják. Aki gyakorlott annak már talán nem is olyan időigényes belőni a sérót, de nőként nem vagyok a híve! Nem lehet szép kontyot vagy copfot csinálni, mert látszik a felnyírás, és leengedve sem olyan az állása, a tömege a hajnak, hogy változatosan lehessen viselni..." (Kinga, 23)

 































Azért csak legyetek bevállalósak!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése