2013. január 7., hétfő





Szárazon 
              mosott




A száraz samponok már régóta piacon vannak, de azért nem olyan sok neszesszerben, vagy fürdőszobai polcon találhatóak meg. Pedig nagyon hasznos cucc, főleg ha zsírosodásra hajlamos a hajad! Ha egy átbulizott éjszaka másnapján munkába/előadásra rohansz és nincs időd hajat mosni, vagy a szokásos HUH!-od van (Hancúr Utáni Haj), a terméket imádni fogod!

Az interneten keresgélve kigyűjtöttem a GYIK-et (gyakran ismételt kérdések), melyeket az internetezők tettek fel. És mivel nem igazán szakértői válaszokat kaptak; Milánnal átbeszélve összegyűjtöttük őket, hogy valós képeket kapjatok a száraz samponokról.

Irritálhatja-e a fejbőrt?

Természetes, hogy ha valaki érzékeny egy anyagra, akkor irritálja minden olyan kozmetikum, amiben megtalálható, de azt tudni kell ezekéről a professzionális termékekről, hogy nagyon sok év kutatás, teszt és vizsgalat előzi meg a piacra kerülését. Így elég kicsi a valószínűsége, hogy esetlegesen érzékeny rá valaki. Ha biztos akarsz lenni benne, hogy Te nem vagy, akkor javaslom, hogy olyan szalonban vásárold meg a terméket, ahol használják is azt. Így mielőtt megvennéd, ki is próbálhatod a kiválasztott terméket.

Fehéres marad utána a haj?

Mint minden másnál is, ha nem megfelelően használod, akkor nem a kívánt eredményt fogod elérni. Ha túl sok sót raksz a reggeli rántottádra, akkor azt sem fogod szeretni. Viszont, ha érzéssel szórod, esetleg egy profi chef mutatja meg neked, mennyi sót kell szórnod, imádni fogod a reggelidet. Azt ajánlom, ha szalonba mész terméket vásárolni, kérd meg a fodrászod, mutassa meg, hogyan kell használni és garantáltan imádni fogod. Egyébként van olyan is, amitől fehéres maradhat a haj, de hajszárítóval könnyen kifújható belőle.


 Pór/púder vagy inkább spray?



Én inkább a sprayt preferálom. Sokkal könnyebb egyenletesen eloszlatni, így elkerülheted, hogy bizonyos területeken túl sok legyen a jóból









 Korpás hajra is jó?

Igen. Bár a korpásodás oka leggyakrabban a fejbőr krónikus kiszáradása. Ez leggyakrabban télen fordul elő, amikor a bőrünk más területeken - így a kezünk, arcunk - is kiszárad. Ilyenkor hidratálni kell a fejbőrt is, csakúgy, mint a kezünket, arcunkat. A hajmosás menetéről és a megfelelő sampon kiválasztásáról egy másik cikkben írunk. De végeredményképpen jó a korpás fejbőrre is a száraz sampon, hiszen a korpás haj is lehet "elhasználódott", amin segíthet ez a termék, de igazán a zsírosabb hajon tud segíteni, mivel az anyag a felesleges faggyút, a "zsírt" szívja fel. 

 Nem teszi fakóbbá? Nem teszi tönkre a haj belsejét?

Nem. Ez egy fizikai érintkezés a fej/fejbőr és a termék között. Nem tud bejutni a haj belsejébe, hogy a szerkezetén, vagy a színén változtasson.
 
Másnap rögtön ki kell mosni belőle? 


Nem feltétlen. Ez az anyag arra szolgál, hogy a felesleges faggyút és kellemetlen szagokat magába szívja és ezáltal frissítse a hajat. Ha másnapra nem termelődik annyi faggyú, vagy nem mész el még egy buliba és nem érzed szükségét a hajmosásnak, akkor nem kell. Ezt úgyis érezni fogod.

Mennyire használt hajon lehet még eredményesen használni? Valamint van-e heti limit?

Igazából ezt szoktuk használni akár frissen mosott, vékony szálú hajon is, hogy növeljük a haj volumenét és tovább tartson a frizura. Így használhatod nagyon zsíros, enyhén zsíros, vagy akár teljesen friss hajon is. 
Heti, vagy akármilyen limitről nem tudunk, de mivel azért minimum 3-szor átlagosan mosnak hajat az emberek, azt gondolom heti 1-2-nél többször senki nem fogja használni a száraz sampont!
 
Mennyi ideig elég egy termék?


Amit mi használunk, 100ml-es, spray kiszerelés. Annak tudatában, hogy mennyi ideig használunk egy flakont az üzletben, nyugodtan mondhatom, hogy otthon akár több hónapig is simán kitart egy ilyen.

http://fodraszat-debrecen.hu/?oldal=2&kat=2&termek=5


KLIKK a termékért














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése