2013. április 24., szerda



Mutatós hajak a divatképeken

A divatlapok, magazinok oldalain mindig nagyszerűen néznek ki a modellek. A kép kontextusa, a szép ruhák, a kiegészítők mind-mind fokozzák az összhatást. De remélem azért olykor a hajakat is nézitek a divatképeken, hiszen azokon ritkán szoktak retusálni, s mégis nagyon sokat adnak a képhez. A haj segít a modellnek kifejeznie az érzést, amelyet a fotós a képpel adni akar. Legyen a haj "natúr", dús, kócos, feszes vagy vizes, annyi biztos, hogy átad valami pluszt az olvasónak.

Ha lentebb görgettek, nagy fotósok és külföldi nagy magazinok megjelentetett divatképeit láthatjátok, melyeken a haj (szerintem) sokban hozzájárul a csodás összképhez.


ALLURE Magazin, 2012. Szeptember. 
- A feszes haj, erős smink férfias benyomást kelt, a dekoltázsok látványa és a színek, viszont kontrasztot adnak ennek a férfiasságnak.



 FRANCE ELLE Magazin, 2010. Szeptember
- A feszes konty és az éles mozdulatok kellemes kontrasztot adnak a "finom" tájnak, ahol a képek készültek.



 HARPER’S BAZAAR Magazin, 2012. December.
Mick Jagger lánya, Georgia May Jagger különleges arca, melyen nagyon hangsúlyos a szája (és a foga) már önmagában ad a képnek egy jellegzetességet. Szinte nem lehet a ruhákat nézni, csak a viselőjét. Viszont a haja természetes és dús, ami jól kiegészíti arca karakterességét.



 INTERVIEW Magazin, RUSSIA, 2012. Október.
Az erős, karakteres arc, amire az "oroszos" jelző a legkifejezőbb jól párosul a lógó szőke hajjal. Amellett, hogy mint kiegészítő takarja a modell mellét, természetessége valószínűleg abban rejlik, hogy olyan, mintha hozzá sem értek volna. Mintha csak este megmosta volna és meg se szárította...



 ITALIAN VOGUE Magazin, 2012. Október.
Miranda Kerr, a gyönyörű Victoria's Secret modell ebben a parókában egy nagyon különleges karaktert ad át. A porcelánbaba szerű, mégis kicsit lezüllött külseje valljuk be, igazán hatásos. Itt nem a kifutók, inkább a hálószoba ördöge...



 Photographed by Adam Franzino.
- A fonat mindig erős hatást kölcsönöz egy képen a modellnek. Egy jó fonat már önmagában kiegészítőként funkcionál. A fekete ruhák, a sarok, a falak mégis valami lágyságot kapnak a kócos, fonott copftól!



 Photographed by Alisha Goldstein.
- Egy újabb fonat, de ez nem csak erőt kölcsönöz, hanem a kompozícióhoz is hozzáad.



 Photographed by Emre Guven.
- A divatképek divatképe. A kiegészítők azért kaphatnak ilyen erős hangsúlyt, mert a bunda, a szék, a környezet, valamint a modell is a barnás tónusban "él". A gyémántok és a zöld táska így könnyen kiemelkedhetnek, s a feszes, elválasztott haj pedig az ékszerek előkelőségét erősíti. 


 Photographed by James Macari.
A dús, vöröses-barna hajzuhatag nagyon jól párosul a szintén vöröses-barna sminkkel, a vörös rúzzsal és a bordós-pirosas ruhákkal. A kócosság pedig a baloldali képen például nagyon szépen kiemeli a ruha nagy vonalait, a jobboldali képen pedig az asszimmetriát.



 Photographed by Marcin Tyszka.
-Erős áll, gyönyörű arc, natur smink, kócos barna haj, színes tetoválások. Az összkép nagyon letisztult.



 Photographed by Nicholas Routzen.
- Bájos arc, fekete hosszú kesztyű, kontraszt, kontraszt, kontraszt... A haj pedig a bájosságot és a bujaságot is képviseli.



 Photographed by Pablo Delfos.
A személyes kedvenceim! A képek a kötött kiegészítők és a fonott haj miatt, valamint a fekete-fehér szép árnyalataitól a legvadítóbbak. Nem a szó szexuális értelmében vadító, hanem úgy egyben, a kifejezőkészsége miatt.



 Photographed by Pablo Delfos.

 Photographed by Pablo Delfos.



  Photographed by Santiago & Mauricio.
- Csak semmi lágyság és semmi ellensúlyozás! Itt az feszes mozdulatok, az erős smink, haj teszik a képet hatásossá.



 VOGUE Magazin, PARIS, 2012. November
- Gyönyörű! A természetes szőkés-barna, göndör, dús és kócos haj már önmagában egy kiegészítő. Füstös szem és egy sima fehér póló, dzseki és készülhet a kép akárhol... 




 VOGUE Magazin, TURKEY. 2012.
A majom természetes vadságot ad a képhez, melyet a bájos, kislányos modell szépen ellensúlyoz. A haj "vállra omlása" és a masni is ezt a lágyságot, finomságot fejezi ki, huh!



 Vogue Magazin, UK. 2012.
- Annyira irigyelem, akinek ilyen haja van. Gyönyörű-szőkése-természetes-finom és kicsit olyan nomád az egész összhatása. Olyan "Kék lagúnás"... A haj öltöztet...



 Vogue Magazin, BRASIL.
A fürdőruhás képekhez nagyon jól passzolnak ezek a lágy hullámok, valamint a kendők. De nem csak a divatképeken, a tavaszi hétköznapokban is! Próbáljátok ki!



VOGUE Turkey.
- Muszáj volt egy nagyon szép és elegáns képet is megmutatnom Nektek! Hiszen nem kell feltétlenül kontyot kötni, ha elegánsak akarunk lenni. Egy finom hullám, esetleg marcell-hullám igazán nőies tud lenni!


















Grrrrr!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése