2013. május 31., péntek


Nők a férfi frizurákról

Nem rég olvashattátok a fiúk véleményét a különböző női hajtípusokról. Konkrét elképzeléseik, igényeik és "Ez így nem oké"-ik után pár női olvasó is kedved kapott, hogy ők is elmondhassák véleményüket. Legalul pedig fodrászunk, Milán barátnője is elárulja, milyen hajakat preferál egy férfin. 

A lányok a következő kérdésekre adtak választ:
  • Mitől jó/szexi egy férfi haja?
  • Milyen fazont preferálnak a legjobban?
  • Mi az, ami egyáltalán nem tetszik egy férfi hajviseletében?
  • Vagy egyáltalán: figyelembe veszik-e az ilyen "hajas" apróságokat?

Elsősorban egy fiú hajában az a legfontosabb számomra, hogy ápolt legyen. Szeretem, ha úgynevezett „beletúrós” haja van. A barnák a gyengéim, de a kopasz fiúkat is megnézem. Egyáltalán nem fontos, hogy kövesse a trendet, inkább az a lényeg, hogy jól érezze magát a bőrében, ha emellé még egy kis arcszőrzet is társul, akkor ő az én emberem. (Dia, 21)

Nincs kifejezett férfi ideálom, viszont a barna hajú fiúkra valamiért mindig felfigyelek. Tetszik az idei hajtrend, az oldalt felnyírt, középen hosszabb fazon. De csak azért bevállalni egy új frizurát, mert éppen az az aktuális divat, butaság. Sokkal fontosabb, hogy az arcformához és a személyiségéhez passzoljon. Szeretem a sűrű, puha hajat, amibe jó érzés beletúrni. Ráadásként nagyon örülök, hogy mostanában egyre több fiú voksol a borosta és a bajusz mellett, sokkal férfiasabb és szexisebb tőle a karaktere. Persze itt is elengedhetetlen az igényesség! Az őszes haj pedig, amennyiben ápolt, egy idősebb férfit kifejezetten vonzóvá tud tenni. Amit kiemelnék, amit ne: az a precízen beállított, agyon-zselézett haj. (Lili, 22)

Nagy átlagban, szerintem a középhosszú, olyan 5 cm-es haj a legpraktikusabb, se nem rövid, se nem hosszú és millió beállítási lehetőséget is nyújthat a viselőjének. De, ami mindkét nemnél talán igaz, hogy ha helyes a fiú, vagy szép a lány arca szinte mindegy, hogy milyen a haja, jól fog neki állni. Egyébként a göndör haj nagyon édes viselet, viszont a melír egy fiú hajában borzalmas, ötlettelen és még „olcsónak is tűnik”.  (Lilla, 23)

Ápolt és természetes szín, mindenekelőtt! Kis borosta nem probléma, de ne legyen ápolatlan hatása. A hajtrend abszolút nem érdekel, ez az új hajdivat pedig kifejezetten nem tetszik. Sem a melírozott, sem a festett, és a hosszú haj sem. Ha kopaszodik vagy ősz egyáltalán nem baj, ezek a hajas apróságok abszolút akkor tűnnek fel, ha változtatnak az összképen. (Bogi, 23)

Belegondolva, számomra is az ápoltság a legfontosabb. Valamint mostanában már az is, hogy ne zselézze és cicómázza túl. Egy jól levágott haj amúgy is beáll ha jól megszárítja. Ha pedig mégis kell valami formázó mellé, akkor akármi is legyen az, csak ne a zselé. Fénylik tőle a haj és olyan, mintha zsíros lenne és még beletúrni sem lehet. Szeretem a természetes színt, ha szőkés, ha barnás. Az ősz tincseket sem kell rejtegetni, viszont a kopaszodás lehet zavaró. (Kata, 26)

Számomra legfontosabb az ápoltság, a jó illat pedig elengedhetetlen.  Nem kell követnie a hajtrendeket. Nincs is annál viccesebb mikor látszik, hogy trendi szeretne lenni az illető, csak éppen egyáltalán nem fekszik neki az a forma. (Gondolom, itt jön egy JÓ fodrász szerepe, hogy lebeszélje a vendéget, vagy éppen megpróbálja hozzá igazítani a vágyott fazont.) 

Ennél fontosabb, hogy a frizurája illeszkedjen a stílusához, az arcformájához, hogy mikor ránézel a férfira/srácra azt érezd: egyben van. Én személy szerint imádom az ápolt borostát, nagyon férfias! Amit kimondottan taszít: csöpögő zselé, melír, természetellenes hajszín. (Nincs is szexibb egy őszülő halántéknál! ) (Zsuzsi, 32) 


A hajtrendet szerintem csak az kövesse, akinek jól áll, és ugyanez a véleményem a borostáról is. A jó illatú, fényes haj, természetes színnel szerintem alap dolog, viszont a beszárítás talán nem, de egy vizes bázisú zselé sokat dobhat az illető fizimiskáján. A kopasz nekem soha nem tetszett, fiúknál a melír nem kizárt, de hasson természetesnek. (Éva, 54)

Mindenképpen illeszkedjen a személyiségéhez, azonban valamennyire, kövesse is az aktuális trendet. Legyen ápolt, keltsen természetes hatást, nem vagyok kibékülve az agyonzselézett, valamint a melírozott férfi hajakkal. Szeretek beletúrni egy férfi hajába, ezért számomra fontos szempont az is, hogy puha és jó illatú legyen. A hpsszú hajú pasikat viszont "hajügyileg" nem tartom vonzónak. A mostani férfi hajtrendek, amiket a blogon is láthattunk abszolút az ízlésemnek megfelelőek. Az oldalt felnyírt, felül hosszabb haj nagy kedvencem, és ha ehhez még egy borostás arc is párosul... ümm! (Ági, 21) 


"Ez van srácok!"Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése